Hlavní obsah

Z Nemocnice Na Homolce odchází úspěšný ředitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ředitel pražské Nemocnice Na Homolce Oldřich Šubrt opustí ve čtvrtek svou funkci a odejde do soukromého sektoru. Dvakrát za sebou ho ministerstvo zdravotnictví označilo za nejlepšího manažera státních nemocnic.

Článek

"Oldřich Šubrt přijal nabídku společnosti Agel, a. s. na funkci předsedy představenstva této společnosti a generálního ředitele skupiny Euromednet, která sdružuje zdravotnická zařízení společnosti Agel," sdělila Právu mluvčí nemocnice Jitka Kalousková.

Šubrt byl dvakrát po sobě vyhodnocen nejúspěšnějším manažerem státních nemocnic v žebříčku, který sestavilo ministerstvo zdravotnictví a vycházelo přitom nejen z ekonomických ukazatelů, ale i z kvality léčby.

Na Homolce Šubrt působil 15 let a vybudoval z ní prestižní zdravotnické zařízení evropského formátu, kde se léčí jak pacienti z ČR, tak ze zahraničí.

Kalousková Právu sdělila, že Ministerstvo zdravotnictví vypíše na funkci ředitele Nemocnice Na Homolce výběrové řízení. "Do té doby bude funkcí ředitele pověřen doktor Vladimír Dbalý, dosavadní primář neurochirurgického oddělení Homolky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám