Hlavní obsah

Šéfkou lidoveckých poslanců se stala Vlasta Parkanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIPNICE

Předsedkyní poslaneckého klubu KDU-ČSL se stala v pondělí Vlasta Parkanová. Nastoupí místo Miroslava Kalouska, který z čela klubu odstoupil v neděli.

Článek

Parkanovou zvolili poslanci KDU-ČSL na svém výjezdním jednání v Lipnici nad Sázavou. Místopředsedy strany se stali Tomáš Kvapil a Michaela Šojdrová.

"Věřím, že dvě ženy v čele klubu zvládnou uklidnit jedenáct rozhněvaných mužů. Společně s první místopředsedkyní klubu Michaelou Šojdrovou to jistě dokážeme," uvedla Parkanová po zvolení.  Lidovci mají ve Sněmovně třináct poslanců, z toho dvě ženy.

Proti někdejší ministryni spravedlnosti kandidoval poslanec Jiří Carbol.

Kalousek se vzdal všech funkcí

Miroslav Kalousek v posledních týdnech odstoupil z funkcí, které ve straně měl. Na konci srpna rezignoval na post předsedy strany poté, co se členská základna postavila proti jeho jednání o vládě s ČSSD za podpory komunistů.

V neděli Kalousek řekl, že debata o dalším směřování strany, která ve volbách jen těsně překonala hranici nutnou pro vstup do Sněmovny, se svhrhla v propagaci osobních ambic a program křesťanských demokratů jde stranou. Zdůvodnil tím svůj nedělní odchod z pozice šéfa poslaneckého klubu. [celá zpráva] Kalousek zůstává poslancem.

Reklama

Související články

Dokument: Prohlášení Miroslava Kalouska

Bývalý předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek v neděli rezignoval na post šéfa lidoveckého poslaneckého klubu. Nemíní už prý přihlížet osobním sporům ve straně....

Výběr článků

Načítám