Hlavní obsah

Paroubek: diskreditační zprávu sepsali bývalí zaměstnanci tajných služeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v neděli řekl, že za údajnou diskreditační zprávou na jeho osobu údajně stojí bývalí zaměstnanci tajných služeb. Paroubek zprávu zveřejnil v sobotu. Tomu, že vše sepsali bývalí agenti, napovídá prý styl, jakým je zpráva napsaná. Paroubek to řekl v neděli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Článek

Zpráva shrnuje témata, která se týkají Paroubka a která by měla být využitelná k jeho diskreditaci. Šéf ČSSD ji v sobotu nazval Kubice II s narážkou na dřívější analýzu šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho. V neděli ale řekl, že název po Kubicem nebyl úplně přesný a neměl by se používat.

Paroubek řekl, že zprávu mu předal v sobotu neznámý muž při setkání, takže ani nemůže říci, kdo to byl. Hned po předání čtyř listů papíru odešel. Mohlo by tak jít i provokaci. Ministr vnitra Ivan Langer prohlásil, že vše mu připomíná kauzu tzv. Zemanova kufříku z roku 1997. Údaje v něm obsažené se později ukázaly jako podvrhy.

Údajná zpráva se zabývá například Paroubkovým spojením s podnikatelem Václavem Kočkou či jeho milenkami. [celá zpráva]  Paroubek řekl, že tím, že text sám zveřejnil, zabránil tomu, aby to udělal někdo jiný. Součástí zprávy je například i rozpis, která média se kterou kauzou budou zabývat.

Topolánek je prý na cestě do politického důchodu

Předseda vlády a ODS Mirek Topolánek neustojí podle šéfa ČSSD Jiřího Paroubka kauzu svého podnikání ve firmě VAE. Premiér to ale považuje jen za předvolební strategii ČSSD a snahu této strany odvrátit pozornost od vlastních kriminální činů.

Témata, která měla Paroubka diskreditovat

:: Jeho fungování v podniku Restaurace a jídelny

:: Informace o jeho spojení s StB

:: Jeho činnost na Magistrátu Hlavního města Prahy

:: Jeho požadavek na obsazení funkcí klíčových firem lidmi z ČSSD výměnou za to, že strana podpoří vládu

:: Jeho spojení s rodinou podnikatele Václava Kočky

:: Milenky Jiřího Paroubka

"Pan Topolánek je skutečně ve vážném psychickém stavu. Ten jeho osobní život se mu rozpadl, já to chápu. Rozpadá se mu politický život, protože on už dneska pochopil, že nezíská tu podporu 101 poslanců pro  pro důvěru své vlády. Pan Topolánek je na cestě do politického důchodu," prohlásil Paroubek.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek vyzval Topolánka k rezignaci

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se v nové opoziční poloze zabydlel velmi rychle a nekompromisně se pustil do svého hlavního politického soupeře, úřadujícího...

Výběr článků

Načítám