Hlavní obsah

Havel se sešel s Madonnou, meditovali spolu

– PRAHA

Krátkou meditaci, kterou si tradičně před koncertem dopřává americká popová hvězda Madonna, s ní absolvoval ve středu před jejím prvním pražským vystoupením v zákulisí Sazka Areny také exprezident Václav Havel.

Článek

"Mezi členy zpěvaččina týmu byl jedinou osobou zvenčí," řekl Havlův tajemník Jakub Hladík. Pro exprezidenta, který koncert navštívil spolu s dcerou své ženy Ninou, byla podle tajemníka "modlitba" s Madonnou silným zážitkem. "Meditace ani následné vystoupení podle exprezidenta neurážely křesťanskou symboliku," tlumočil Hladík Havlovy dojmy.

Havel patří spíše k příznivcům rockové hudby. Mezi jeho přátele, jejichž pražské koncerty v minulosti navštívil, patří například americký zpěvák a kytarista Lou Reed či členové britské skupiny Rolling Stones. Například v roce 1996 se ale v Praze setkal také s americkým popovým zpěvákem Michaelem Jacksonem. Havel tehdy uvedl, že ho považuje za "významný civilizační fenomén".

Hvězdné manýry?

Popová královna se během své krátké návštěvy stala terčem bulváru pro své hvězdné manýry. Ne že by žádné neměla. Její produkce jí přivezla bílý nábytek a bílé koberce, na které je zvyklá a jimiž jí pak vybaví šatnu, aby se cítila lépe. Je také velmi vybírává co se týče jídla.

Po jejím prvním pražském koncertu však včera vyšel v bulváru článek, že kvůli populární zpěvačce muselo být kompletně odstraněno dřevěné obložení šatny, kterou obvykle používají hokejisté. Ti prý zpěvačce smrdí. Madonna tak podle deníku Blesk urazila českou hokejovou reprezentaci. "To je lež. Absurdita. Nemají co psát, a tak si vymýšlejí," zasmál se mluvčí společnosti Sazka Zdeněk Zikmund.

Rekordní návštěva v Sazka Areně

Na prvním koncertu Madonny padl dosavadní rekord počtu diváků ve vysočanské hale. Pořadatelé jich napočítali téměř 18 tisíc. Ceny vstupenek u překupníků chvíli před vystoupením však klesly z tisícových částek na tři sta korun. Od turniketů odešly s nepořízenou necelé dvě desítky lidí, kteří si koupili od překupníků padělané vstupenky. Patřily pravděpodobně mezi ty, které dali do oběhu již zadržení padělatelé.

Koncert zabezpečovali nejen uniformovaní policisté, kteří se podíleli na zajištění veřejného pořádku a klidu a dopravních opatřeních, ale i kriminalisté. Ti se zaměřili na kontroly lidí, kteří v okolí arény nabízeli vstupenky, ale žádná falza lístků u nich neobjevili.

"Po celou dobu nepřijala policie v souvislosti s koncertem oznámení o žádném protiprávním jednání, narušení veřejného pořádku a klidu či výraznějších dopravních komplikacích," informoval pražský policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Šanci dostat se na druhý Madonnin koncert, který se konal ve čtvrtek večer, měli zájemci ještě dopoledne. Na terminálech Sazky ráno zbývala k prodeji asi stovka vstupenek, kterým propadla rezervace od původních zájemců, a dalších 250 lístků bylo také v pasáži Koruna na pražském Václavském náměstí.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna předvede velkolepou podívanou

Osmačtyřicetiletá detroitská rodačka Madonna Louise Veronica Ciccione, užívající v uměleckém světě pouze své první jméno, vystoupí ve středu a ve čtvrtek od 20...

Výběr článků

Načítám