Hlavní obsah

Langer snížil počet náměstků na vnitru

PRAHA

Jedním z prvních kroků nového ministra vnitra Ivana Langera (ODS) je zeštíhlení organizační struktury úřadu. V jeho rámci například zredukoval počet náměstků z dosavadních sedmi na pouhé tři. Budou mít na starosti vnitřní bezpečnost, ekonomiku a provoz a veřejnou správu.

Článek

Náměstkem pro vnitřní bezpečnost se stal Jaroslav Salivar, který dříve působil jako ředitel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Veřejnou správu bude mít na starosti bývalý poslanec za ODS Zdeněk Zajíček. O ekonomiku a provoz bude pečovat někdejší náměstek ministra vnitra pro sociální oblast a bývalý senátor za ODS, později za US-DEU Vladimír Zeman.

Langer chce pokračovat v dalších změnách na základě auditů, které mají podrobně zmapovat stav resortu. Ministr hodlá zadat čtyři audity, a to procesní, majetkový, ekonomický a právní. Uvedl také, že chce zlepšit pracovní podmínky. "Pro mě je nepředstavitelné, že ve třetím tisíciletí může existovat policejní služebna, která nemá připojení na internet," řekl Langer.

Mezi další cíle, kterých by Langer na ministerstvu dosáhl, patří obnova důvěry občanů v policii a ministerstvo. Chtěl by vytvořit "ministerstvo vnitřních věcí a zbavit ho nálepky ministerstva strachu".

Dalšími Langerovými prioritami jsou nová strategie boje proti korupci, důsledné postihování selhání či  zjednodušení jednání na úřadech. "Aby se naplnil princip služby. Aby každý z nás, když potřebuje něco na úřadech, si nemusel brát dovolenou," upřesnil ministr.

Langer také potvrdil, že ve funkci zůstává policejní prezident Vladimír Husák.

Reklama

Související témata:

Související články

Langer chce převést informatiku pod vnitro

Nový ministr vnitra Ivan Langer (ODS), který je zároveň pověřen vedením ministerstva informatiky, chce úřad své předchůdkyně Dany Bérové zrušit. Počítačovou...

Výběr článků

Načítám