Hlavní obsah

ČSSD v Podivíně čelí blamáži, nepodala včas kandidátku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PODIVÍN

Sociální demokracie v Podivíně ušetří za volební kampaň. Do letošních komunálních voleb totiž vůbec nezasáhne. Strana nezaregistrovala včas svou kandidátku.

Článek

Před současným starostou Stanislavem Machovským (KDU-ČSL) přitom post v čele radnice zastávala sociální demokratka Blažena Švestková, která je i nyní členem zastupitelstva. V zastupitelstvu letos skončí, protože sociální demokraté neodevzdali včas podklady, potřebné pro registraci do komunálních voleb.

Členka místní organizace Vlasta Michlovská skutečnost Právu potvrdila. Stalo se tak proto, že předseda organizace v Podivíně Alojz Jankó musel neplánovaně zůstat déle na zahraniční pracovní cestě. "Řekl mi, ať se o volby postarám, že prý vím, co je nutné udělat. Snažila jsem se, ale nepovedlo se to v termínu," řekla Michlovská.

Místní soc. dem. hovoří o ostudě

Tak se stalo, že poprvé v polistopadové éře nebude ČSSD v zastupitelstvu. Podle Michlovské se důsledkem promarněné příležitosti uspět ve volbách jejich organizace ještě oficiálně nezabývala. Předseda je stále ještě v zahraničí. "Řekl mi, že bude ostuda, když nebudeme Podivíně kandidovat. Vysvětlila jsem mu, že já vinu necítím, prostě se nedalo stihnout sehnat všechny lidi, aby kandidaturu podepsali. Bylo na to deset dní, ale někteří lidé nebyli k zastižení, byli na dovolených a podobně," vysvětlila.

Událost může mít podle Michlovské i personální dozvuky. Podle tajemníka okresního výboru ČSSD v Břeclavi Romana Rauschera ale jen v případě, pokud tak uzná za vhodné sama podivínská organizace. "Zaregistroval jsem zprávu Rovnosti o tom, že budou padat hlavy, ale to je nesmysl.

Prostě se stala chyba, předseda byl v zahraničí a tam asi jeden spoléhal na druhého. To se může stát," řekl Právu Rauscher. Jako zmocněnec strany dohlížel na přípravu voleb, ale ani on nemohl vše hlídat. Okresní výbor postihy podle Rauschera nechystá.

Reklama

Výběr článků

Načítám