Hlavní obsah

Léto se vrací, rtuť teploměru dosáhne 30 stupňů

PRAHA

Předpovědi meteorologů, podle kterých bude první polovina září teplotně nadprůměrná, se začínají naplňovat. Zbytek pracovního týdne nabídne počasí, jaké zůstalo Čechům upřeno po většinu srpna. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se ve čtvrtek rtuť teploměru vyšplhá dokonce na tropickou třicítku.

Článek

Vlídnější počasí do České republiky přináší teplá fronta postupující po severním okraji tlakové výše, která do střední Evropy zasahuje od jihozápadu. V úterý se proto budou teploty pohybovat mezi 21 až 25 stupni a až do čtvrtka budou stoupat.

Ve středu teploty vystoupí na 23 až 27 stupňů. Nejhřejivější pak bude čtvrtek, kdy by se odpolední maxima měla vyšplhat až na tropických třicet stupňů.

Kdo se těší na teplý a slunečný víkend, toho zřejmě zklame studená fronta, jejíž příchod se očekává v pátek odpoledne. Nejvyšší odpolední teploty v pátek sice ještě mají dosáhnout až na 29 stupňů, na západě území se už však objeví první srážky, které přes noc zasáhnou celou republiku.

V sobotu už se budou vyskytovat jen ojedinělé přeháňky a teploty spadnou na 21 až 25 stupňů. V neděli se očekává další vyjasnění, které způsobí pokles ranních teplot na 13 až 9 stupňů, nejvyšší odpolední hodnoty se ale opět zvednou na 22 až 26 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám