Hlavní obsah

ČSSD hodlá být vládě nesmlouvavou opozicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Špičky ČSSD se nechaly slyšet, že od pondělí strana odchází do opozice. Soc. dem. nehodlá jednat s ODS o podpoře menšinové vlády občanských demokratů. ČSSD ale nevylučuje podporu státnímu rozpočtu. Uvedl to místopředseda soc. dem. Bohuslav Sobotka.

Článek

Šéf ČSSD Jiří Paroubek obvinil ODS, že chce během příštího měsíce, kdy bude hledat podporu pro svou vládu, kterou dnes jmenoval prezident Václav Klaus, rozpoltit sociální demokracii. Spolu se Sobotkou tvrdil, že se snaží vykreslit obraz ČSSD jako zkorumpované strany.

ČSSD podle Paroubka očekává v nejbližší době zveřejnění hanlivé zprávy o sociální demokracii na způsob "Kubice 2". Paroubek tvrdil, že má "určité indicie" a "dílčí informace", že to tak může být. Nic konkrétního ale nepředložil. Řekl jen: "Nechte se překvapit." Podobně se vyjádřil Paroubek i v minulém týdnu. [celá zpráva]

Paroubek se dnes také ohradil proti informacím, že při jednáních o podpoře Topolánkovy vlády údajně požadoval beztrestnost pro některé účastníky korupčních kauz. Kdo něco takového tvrdí, tak podle Paroubka lže. Šéf ČSSD uvedl, že reaguje na některé výroky Topolánka a ministra vnitra Ivana Langra (ODS).

S taktikou, kdy se o jednání vedení stran informuje tu pravdivě, tu zkresleně nebo se dokonce lže a vydává se to za otevřenou politiku, přišli v roce 1917 ruští bolševici, uvedl šéf ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám