Hlavní obsah

U jmenování nového kabinetu chyběl šéf Sněmovny

Členové nové Topolánkovy vlády v pondělí odpoledne převzali pověřovací listiny k řízení jejich resortů, na Hradě jim však přitom nepoblahopřál předseda Sněmovny Miloslav Vlček. Byť je účast obou šéfů parlamentních komor při jmenování vlády tradicí, Vlček do Prahy nedorazil. Údajně mu sekretariát Hradu doručil pozvánku pozdě.

Článek

Vlček tak místo potřesení pravice Tlustému, Langerovi a dalším špičkám ODS absolvoval návštěvu rodného Olomouckého kraje.

"U slušných lidí se zve alespoň jeden až dva dny dopředu. Když mi sekretářky zavolaly, jel jsem zrovna z Olomouce do Němčic a nebyl jsem schopen na Hrad včas dorazit," řekl Vlček. Zdůraznil, že kdyby se o akci dozvěděl s předstihem, na jmenování vlády Mirka Topolánka (ODS) by dorazil. "Není to tak, že bych se toho nechtěl zúčastnit," dodal.

Mluvčí Hradu Petr Hájek řekl, že pozvánky rozesílala prezidentská kancelář všem účastníkům najednou. "To neumím posoudit, to je spíš problém pana Vlčka," komentoval Hájek Vlčkovo zdůvodnění, proč na jmenování nepřišel.

Šéf Senátu Přemysl Sobotka (ODS) ale na jmenování nových ministrů nechyběl, při slavnostní chvilce nešetřil stejně jako jiní politici v sále úsměvem.

Reklama

Související témata:

Související články

Česko má novou vládu

Prezident Václav Klaus v pondělí krátce po druhé hodině jmenoval menšinový kabinet Mirka Topolánka s devíti ministry z ODS a šesti nestraníky....

Výběr článků

Načítám