Hlavní obsah

Paroubek: ODS připravuje mou diskreditaci

Právo, Novinky, Miloslav Hradil, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

ODS podle šéfa soc. dem. a odstupujícího premiéra Jiřího Paroubka připravuje dokument, kterým se chce pokusit jej politicky zdiskreditovat. "Interní informace, které z ODS máme, ukazují na to, že ODS připravuje nějakou zprávu Kubice II," řekl ve čtvrtek Paroubek na tiskové konferenci v Olomouci. Místopředseda ODS Ivan Langer to odmítl s tím, že si Paroubek předem vytváří alibi.

Článek

"V té první zprávě jsem se dozvěděl mimo jiné to, že jsem pedofilní, teď zase připravují něco jiného," prohlásil Paroubek v Olomouci.

"Žádnou zprávu Kubice II ODS nepřipravuje, a to proto, že to není její metoda práce. Naší metodou nejsou osobní útoky a diskreditace osob," řekl Novinkám Langer. "Zřejmě to znamená, že si Jiří Paroubek vytváří nějaké alibi pro případ, že vyplují na povrch nějaké jeho nepravosti. Jedině tak to mohu chápat," dodal místopředseda ODS, kterého ČSSD obviňuje z toho, že umožnil zveřejnění tajné části zprávy šéfa Útvaru pro odhlaování organizovaného zločinu Jana Kubiceho. Dokument měl upozornit na propojení organizovaného zločinu se státní správou.

Paroubek: ODS na mě nestačí

V minulých dnech někteří představitelé ODS vyslovili názor, že jedinou možností, jak přimět soc. dem. k dohodě o případné podpoře menšinové vlády je, aby změnila vyjednávací tým, v němž by neměl být stranický šéf Paroubek. Toho například místopředseda ODS Petr Nečas označil za největší závaží soc. dem.

"My nejsme v čase Národní fronty. Možná, že si to soudruzi z ODS trošku spletli a jenom ukazují, že prostě speciálně na mě osobně nestačí. Měli by se zabývat spíše konkrétní prací a mělo by jim jít trošku od ruky to dojednávání nové vlády. Za tři měsíce toho příliš nepředvedli," sdělil Právu Paroubek k možným snahám o jeho odstranění.

"Jestli se někdo pokusil vytvořit Národní frontu, je to on," reagoval Langer. "Pokud se někdo snaží udělat z přátel v ČSSD soudruhy, je to on," dodal místopředseda občanských demokratů na Paroubkovu adresu.

Předseda ČSSD vystoupil ve čtvrtek v Olomouci na setkání lídrů kandidátek soc. dem. pro komunální volby v moravských krajích.

Reklama

Výběr článků

Načítám