Hlavní obsah

Topolánková se stydí za manželovu ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kandidátka na senátorku a manželka premiéra Mirka Topolánka Pavla se opět, ač možná nechtěně, pustila do svého manžela, respektive do ODS, kterou Topolánek vede. Podle Topolánkové si každá politická strana kritiku svým způsobem zaslouží a pocit studu z povolebního jednání je na místě.

Článek

Na dotaz ČTK, zda souhlasí s předsedkyní Politiky 21 Janou Bobošíkovou, že odstupující a nastupující premiér jsou pro smích a že se za ně stydí, Topolánková písemně odpověděla: "Otevřená kritika mi nevadí, každá strana si ji svým způsobem zaslouží a současná povolební jednání skutečně vyvolávají smíšené pocity nejen v zahraničí, ale především v České republice. Pocit studu je zcela na místě".

Bobošíková v pátek řekla, že se stydí za předsedu ČSSD Jiřího Paroubka i šéfa ODS Topolánka. "Stydím se za to, že se v povolebním období nastupující i odstupující premiér České republiky chovají tak, že jsou oni sami a s nimi bohužel i celá země zdrojem posměchu světových agentur a zahraničního tisku," prohlásila Bobošíková.

Europoslankyně Bobošíková to uvedla na páteční tiskové konferenci, avšak znemožnila na ní novinářům pokládat Topolánkové otázky. Novináři se jí chtěli zeptat právě i na to, co říká kritice ODS. Topolánková tak v pátek odpověděla na jedinou otázku, která se týkala jejího účinkování v roli manželky premiéra. Uvedla, že je připravena dostát závazkům manželky předsedy vlády. [celá zpráva]

Fakt, že Bobošíková neumožnila další otázky, nesla média nelibě. Stejně tak kritizovala to, že se Topolánková ukryla na toaletě.

Utekla prý kvůli ataku novinářů

K tomu Topolánková říká, že po ukončení konference jí novináři dávali dotazy, které se týkaly soukromí. Na ně nechtěla odpovídat, proto místnost opustila a, jak uvádí, kvůli "ataku novinářů", se kterým se prý nedokázala fyzicky vyrovnat, vstoupila do prvních dveří po ruce. "Ohledně svého soukromí jsem už reagovala a svou reakci považuji za vyčerpávající," doplnila.

Média spekulují o tom, zda senátní nominace není výsledkem manželských rozporů Topolánkových. Média rozebírají Topolánkův vztah s místopředsedkyní Sněmovny za ODS Lucií Talmanovou. Topolánek krizi manželství přiznal. Současně hovořil o "sladké pomstě" za to, že jeho manželce, která má již dlouho politické ambice, ODS nenabídla žádné místo. [celá zpráva]

Topolánková považuje kandidaturu za přirozené vyústění života v politice. Nominaci pro Politiku 21 se rozhodla přijmout vzhledem k tomu, že nedostala nabídku od ODS.

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánková by chtěla do Senátu

Manželka předsedy ODS Mirka Topolánka Pavla by se ráda v budoucnu věnovala politice. Chtěla by být senátorkou. Uvedla to ve středu ve Frekvenci 1.

Topolánková odmítá roli šedé eminence ODS

Když se v minulosti novináři dotazovali šéfa ODS Mirka Topolánka na jeho poradce, obvykle na prvním místě uvedl svou manželku Pavlu, která si vysloužila...

Výběr článků

Načítám