Hlavní obsah

STEM: Příznivců Topolánka a Paroubka je stejně

PRAHA

Podíl příznivců předsedů ODS a ČSSD Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka je přibližně stejný, vyplynulo z bleskového průzkumu agentury STEM pro Českou televizi.

Článek

Na dotaz, zda by občanští demokraté měli po krachu povolebních jednání s ČSSD odejít do opozice, odpovědělo kladně 51 procent; zbytek má opačný názor. Stejný podíl, opět 51 procent, souhlasí i s tím, aby pověření sestavovat vládu získal šéf ČSSD Paroubek - pokud prokáže, že jeho kabinet ve sněmovně získá důvěru.

"Mirek Topolánek má zhruba stejně početnou obec příznivců jako Jiří Paroubek," zhodnotil výsledky šetření šéf agentury STEM Jan Hartl.

Sociologové také zjišťovali názor lidí na případnou koaliční vládu ČSSD a KDU-ČSL, jejíž vznik by umožnili komunisté. Zahájení konzultací o této variantě nakonec připravilo Miroslava Kalouska o křeslo šéfa KDU-ČSL. S koaliční vládou sociálních demokratů a lidovců opřenou o komunisty by podle STEM souhlasilo 41 procent lidí, proti je 59 procent respondentů. "Já myslím, že to je vynikající podpora, vzhledem k tomu, že to opravdu mělo jepičí trvání," řekl Paroubek.

Průzkum se uskutečnil v pátek a sobotu, zapojilo se do něj 640 respondentů, uvedla televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám