Hlavní obsah

Chladný víkend doprovodí občasný déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přestože čtvrteční maximální teploty na některých místech České republiky přechodně dosáhnou letních 25 stupňů, už večer začne počasí ovlivňovat brázda nízkého tlaku, která se projeví větší oblačností a přílivem chladnějšího vzduchu. O víkendu se tak budou teploty pohybovat kolem dvacítky, bude oblačno a občas zaprší.

Článek

Čtvrtek tak zůstane nejteplejším dnem tohoto týdne, odpolední maxima mají činit 21 až 25 stupňů. Může za to slabý výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihu, jenž bude ale k večeru vytlačen brázdou nízkého tlaku přicházející od západu.

V noci na pátek proto očekáváme déšť na většině území, který na některých místech vydrží i přes den. V průběhu pátečního odpoledne se pak bude oblačnost postupně protrhávat. Nejvyšší teploty zůstanou v rozmezí 18 až 22 stupně.

V sobotu bude oblačno s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Teploty budou o stupeň vyšší než v pátek, dosáhnou 19 až 23 stupňů. V neděli bude opět o stupeň chladněji, ráz počasí však zůstane podobný sobotě, bude oblačno a na některých místech se vyskytnou přeháňky. Vát bude jihozápadní vítr o rychlosti dva až šesti metrů za sekundu.  

Ani v první polovině příštího pracovního týdne meteorologové neočekávají výrazné oteplení. Léto by se mělo na několik dní vrátit až na počátku září, vzestup teplot ale nebude nijak dramatický, maxima podle současných předpokladů dosáhnou 26 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám