Hlavní obsah

Čejková kvůli výpovědi zvažuje žalobu na Primu

PRAHA

Mirka Čejková už nebude moderovat pořad Extra na Primě. Televize s ní ukončila spolupráci poté, co Čejková zveřejnila, že se bude ucházet o křeslo senátorky za stranu Politika 21. Čejková se proti výpovědi ohradila a řekla, že zvažuje právní kroky.

Článek

"Já zvažuji samozřejmě právní kroky, protože jednání bylo vedeno pouze ústně. Na stole ale leží smlouva, která má pro mě právní a závaznou hodnotu a to se samozřejmě dořešit musí," uvedla Mirka Čejková  v rozhovoru pro Frekvenci 1.

"Je pravda, že je to kvůli kandidatuře do Senátu. Pořad Extra patří do zpravodajského oddělení," zdůvodnila v úterý Novinkám mluvčí TV Prima Jana Malíková. To je podle Primy neslučitelné. Prima a Čejková se podle Malíkové na ukončení spolupráce dohodly.

Podle šéfredaktora zpravodajství Primy Jiřího Závozdy odporuje kandidatura ve volbách etickému kodexu zpravodajství.

K tomu Čejková dodala: "Pořad Extra se rozjel díky redakci vlastní tvorby, kterou jsem byla oslovena a přizvána, aby ten pořad vznikl. Po měsíci ho dali nějakou restrukturalizací do redakce zpravodajství. A to je dneska ten argument," uvedla moderátorka. 

"Byl by to typický konflikt zájmu. Chráníme tím pověst televize i Mirky Čejkové. V současné době bude tímto magazínem provázet Lucie Výborná a my začneme hledat další moderátorku," řekl Závozda.

Politika 21: je to skandální!

Zástupcům strany, za kterou Čejková kandiduje, se rozhodnutí Primy vůbec nelíbí. "Politika 21 považuje postup Primy za skandální, plně stojíme za paní Mirkou Čejkovou a myslíme si, že podle Ústavy má každý občan České republiky právo volit a být volen," řekla Novinkám Marie Kramaříková z Politiky 21.

"Mají právo na to ji vyhodit, ale měli by dodržet pracovní smlouvu. Formát pořadu neumožňuje, aby jakkoliv ovlivňovala veřejné mínění," uvedla Kramaříková. Stranu vede nynější europoslankyně Jana Bobošíková.

"Novinář by nikdy neměl být v konfliktu zájmů, ani by z něj neměl být podezříván. Řekla bych, že v tomto případě o podezření z konfliktu zájmů jde," řekla Novinkám Barbora Osvaldová, předsedkyně Komise pro etiku při Syndikátu novinářů ČR.

Anketa

Souhlasíte s rozhodnutím vedení TV Prima, které se rozloučilo s moderátorkou Mirkou Čejkovou kvůli její kandidatuře do Senátu?
ano
83,3 %
ne
16,7 %
Celkem hlasovalo 8508 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám