Hlavní obsah

Topolánek se ukázal jako talentovaný lukostřelec

NYMBURK

Horký adept na premiérskou funkci Mirek Topolánek (ODS) je mužem, který se dokáže postavit čelem k nejrůznějším činnostem. Před volbami si otestoval úklid veřejného prostranství, nyní si při evropském šampionátu handicapovaných lukostřelců v Nymburce vyzkoušel, jak se cítil slavný lučištník Robin Hood.

Článek

Původně měl Topolánkovi sekundovat jeho politický rival, kterým je předseda ČSSD Jiří Paroubek. Ten ale upřednostnil před lukostřelbou Chodské slavnosti, takže z očekávaného klání sešlo.

Dobře naladěný Topolánek sice po celou dobu střelby vtipkoval, při míření se ale soustředil. "Byl to hec, z luku jsem nikdy nestřílel, proto mi přišlo fér se s panem Paroubkem utkat, síly by byly vyrovnané. Troufám si tvrdit, že v tenise by to bylo dvakrát 6:0 pro mne," prohlásil předseda ODS.

Topolánek z luku střílel poprvé v životě, sportovci ale jeho výkon pochválili. "Šlo mu to velice dobře," řekl organizátor Libor Šnajdr. Zatímco normálně závodníci míří na terč až z devadesáti metrů, Topolánek dostal výhodu a vzdálenost mu byla zkrácena na deset metrů.

Pořadatelé mezinárodního klání paralympioniků vyzvali předsedy obou nejsilnějších stran, aby dva měsíce trvající volební pat vyřešili právě lukostřeleckým duelem. Reagovali tak na dřívější výrok Topolánka, který v médiích s nadsázkou mluvil o lukostřeleckém souboji s Paroubkem jako o možném řešení zablokované politické situace.

Reklama

Výběr článků

Načítám