Hlavní obsah

Do Senátu kandiduje i zpěvák Martin Maxa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O křeslo v horní komoře parlamentu se v podzimních volbách chce ucházet i zpěvák Martin Maxa. Jeho jméno bude spojeno s nově založenou stranou Politka 21 Jany Bobošíkové. Maxa svou kandidaturu potvrdil v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1.

Článek

K rozhodnutí kandidovat Maxu vedla skutečnost, že byl podle svých slov nespravedlivě odsouzený. V politice by se proto chtěl zabývat justicí a prosadit odvolatelnost soudců, kteří se dopustí nespravedlnosti. Maxovi soud udělil dvouletý podmíněný trest za to, že předloni v únoru při korunovačním plesu po finále soutěže Missis ČR 2004 napadl přítele jedné z finalistek. Maxa tvrdí, že jen bránil ženu, kterou muž bil.

Před podzimními volbami do Senátu roste počet známých osobností, které kandidují za různé strany. Za ODS bude v Praze zřejmě kandidovat herec Tomáš Töpfer, v Jablonci nad Nisou bude se chce za sociální demokracii dostat do Senátu bývalý diskař Imrich Bugár. O senátorské křeslo se také budou ucházet například bývalý zpravodajec Vladimír Hučín či kontroverzní podnikatelka Libuše Barková.

Lidé budou nové senátory vybírat 20. a 21. října. Ve hře přitom bude třetina senátorských křesel. Společně s tímto prvním kolem senátních voleb se uskuteční také volby do zastupitelstev obcí a měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám