Hlavní obsah

O víkendu přijdou opět lijáky

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Ve středu a ve čtvrtek by podle meteorologů již pršet nemělo, ale od pátku až do úterý příštího týdne se přeháňky obnoví. Vydatné deště se očekávají v pondělí a v úterý příští týden, kdy meteorologové nevylučují opětné zvedání hladin řek a potoků. Právu to řekla v úterý Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Článek

"V noci z pondělí na úterý nejvíce pršelo v Krkonoších a na Českomoravské vrchovině. V Krkonoších spadlo 100 milimetrů srážek, na hřebenech hor až 240 milimetrů za 24 hodin, to je 240 litrů vody na metr čtvereční," informovala Honsová. Dodala, že se očekává vzestup hladin na dolním a středním toku některých řek.

Výhled počasí není příliš růžový. Dnes a ve čtvrtek by pršet nemělo, ale v pátek už má být oblačno, občas přeháňky a bouřky a ráno mlhy. Stejný ráz počasí bude i o víkendu, jen s tím rozdílem, že obloha již nebude oblačná, ale úplně zatažená. Déšť bude častější a teploty klesnou jen na 17 až 21 stupňů.

V pondělí a úterý příští týden se očekávají vydatnější deště, s tím, že v úterý odpoledne by srážky měly ubývat. Teploty po oba dny dosáhnou jen 19 až 23 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám