Hlavní obsah

Husák: Po dálnici by se mohlo jezdit až 170 km/hod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Současná maximální povolená rychlost na dálnici je podle policejního prezidenta Vladislava Husáka neodpovídající. Podle něj by měl být rychlostní limit 160 až 170 kilometrů v hodině nebo zcela neomezený, jako je například v Německu. Uvedl to v úterý na Frekvenci 1.

Článek

"Myslím, že limit na dálnicích 130 je překonán," uvedl policejní prezident. Podle něj musí o vyšším limitu rozhodnout hlavně technici, kteří posoudí, jakou rychlostí je možné na dálnici jet.

"Moderní komunikace, moderní vozidla a samozřejmě zkušený řidič tu stošedesátku, stosedmdesátku naprosto bez problémů zvládne," soudí Husák. Některá místa na dálnici jsou však ve velmi špatném stavu a vysokou rychlost ani nedovolují.

Názory, že omezení rychlosti na dálnici je překonané, když většina aut je schopná rychlostí mnohem vyšších a řidiči jich nemohou využívat, se objevují od stanovení nových limitů.

Výrazně se ale debata o nastavení maximálních povolených rychlostí rozpoutala po zavedení nového silničního zákona, který její překročení postihuje výrazně přísněji než v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám