Hlavní obsah

Policie chce vydat poslance ODS Polanského kvůli výměníku

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanec ODS Jiří Polanský, člen imunitního výboru Sněmovny, o jehož zbavení imunity požádala policie, se měl podílet na porušování povinností při správě cizího majetku jako radní města Chomutova. Polanský v pátek údajně na jednání výboru označil podezření za nepodložené. Trestný čin se měl stát, když celá rada Chomutova, včetně Polanského, rozhodovala o odkoupení výměníkové stanice.

Článek

Celkovou škodu policie vyčíslila na čtyř milióny korun. Imunitní výbor k věci určil dvě zpravodajky - Hanu Šedivou (ČSSD) a Vlastu Parkanovou (KDU-ČSL). Podle předsedy výboru Miloslava Kaly (ČSSD) nelze o zbavení imunity rozhodovat na ustavující schůzi Sněmovny, která bude pokračovat 14. srpna. Může se tak stát až na druhé schůzi.

V případě, že by Polanský skončil ve vazbě a nerezignoval na mandát, změnil by se ve Sněmovně poměr sil. To si ale Kala neumí představit. "V takovém případě bych ho osobně vypároval," uvedl Kala s tím, že ostatní chomutovští radní jsou vyšetřováni na svobodě.

Případ bude výbor projednávat v určitém citlivém režimu, aby se, podle Kaly, neopakoval případ Doležal (ODS), kdy se poslanci navzájem obviňovali, kdo poskytl informace novinářům.

Reklama

Výběr článků

Načítám