Hlavní obsah

Vytrvalé deště mohou zvýšit hladiny řek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka zasáhnou území Česka silné deště, které mohou způsobit vzestup hladin řek. Meteorologové doporučují sledovat v případě dešťů zejména malé toky. Pršet bude do soboty.

Článek

Při intenzivnějších srážkách mohou hladiny některých toků dosáhnout prvního stupně povodňové aktivity. Na malých tocích nelze vyloučit lokální rozvodnění.

Toky stoupnou hlavně v jižních a východních Čechách a na Vysočině. V místech, kde se vytrvalé srážky vyskytnou, může spadnout od 10 do 30 milimetrů srážek během 24 hodin, lokálně však může spadnout i 50 milimetrů.

Meteorologové předpokládají, že první stupeň povodňové aktivity by mohl být dosažen v oblasti Českomoravské vrchoviny, v Novohradských horách, na Ústeckoorlicku, Svitavsku, v Orlických horách a v Jeseníkách.

Na Českomoravské vrchovině a v Novohradských horách by mohly být ojediněle dosaženy i druhé povodňové stupně a je zde nutné sledovat malé vodní toky, kde nelze vyloučit lokální rozvodnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám