Hlavní obsah

Exkandidátka zelených obviněna z výtržnictví a rasismu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ze tří trestných činů obvinila policie v minulých dnech kontroverzní advokátku z Frýdku-Místku a bývalou kandidátku Strany zelených do parlamentu Simonu Pavlicovou.

Článek

Kvůli jízdě vlakem načerno a následnému incidentu z 26. června je Pavlicová obviněna z výtržnictví, útoku na veřejného činitele a také z hanobení národa, rasy a přesvědčení.

S bývalým kandidátem Zelených Jiřím Blahutou jela ve vagónu první třídy, přestože měli jízdenku do druhé. Dvojice se dostala do konflitu s průvodčí romského původu, která po ní požadovala doplatek k jízdence.

"Po vystoupení z vlaku, který přijel z Prahy, v prostoru ostravského hlavního nádraží slovně napadla vlakvedoucí," uvedl mluvčí ostravské policie Milan Klézl. Častovala ji vulgárními výrazy.

Následně podle něj došlo i k fyzickému napadení jednoho z policistů, kteří byli na místo přivolaní. "Udeřila ho rukou do obličeje," dodal policejní mluvčí s tím, že Pavlicové hrozí až tři roky vězení.

Sama ale s obviněním nesouhlasí a označuje ho za projev policejní zvůle. Tvrdí, že má několik svědků, kteří potvrzují její verzi, že když vystoupila z vlaku, strhli ji i Blabutu policisté k zemi. Oba z incidentu vyvázli s modřinami.

Reklama

Výběr článků

Načítám