Hlavní obsah

Policie odložila napadení poslance ČSSD Váni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Kvůli nedostatku důkazů policie odložila případ údajného napadení poslance ČSSD Miroslava Váni. Letos v květnu měl Váňovi neznámý útočník způsobit tržnou ránu na hlavě a otřes mozku. Napadení se mělo odehrát, když se Váňa v noci vracel domů z restaurace. Policie ale nemá k dispozici dostatek důkazů, aby mohla zahájit trestní řízení.

Článek

Novinkám to potvrdila mluvčí pardubické policie Ilona Kratochvílová, podle které kriminalisté vyslechli svědky v restauraci. Přímé svědky incidentu ale nenašla. Policie přitom může zahájit trestní stíhání, když má alespoň přibližnou podobu neznámého pachatele.

"Vracel jsem se domů po krátké návštěvě nedaleké restaurace. Cítil jsem, jako by šel někdo za mnou a než jsem se stačil otočit, padla první rána, nejspíš železnou tyčí. Ta se svezla po uchu a rameni, druhá mě zasáhla přímo do čela," popsal Právu Váňa dramatický okamžik. "Probral jsem se z bezvědomí v kaluži krve, plazil jsem se domů do čtvrtého patra, přestával jsem vidět a slyšet, ztrácel jsem vědomí."

Váňa tvrdil, že útok měl politický motiv

Podle Váni ho útočník nechtěl oloupit. "V tratolišti krve jsem nalezl brýle, nepřišel jsem ani o mobil ani o peněženku," uvedl den po napadení, které dal do souvislosti s předvolebním bojem. "Nevěřil bych, co se může stát, jak lze argumenty předvolebního boje přenést do takové brutality," řekl Váňa.

Pozdější prohlášení ČSSD zopakovalo podezření, že šlo o politicky motivovaný útok související s předchozími napadeními poslance KSČM Jiřího Dolejše a ministra zdravotnictví Davida Ratha.

Útok může souviset i s Váňovou prací

Podle televize Prima se spekuluje, že útok mohl souviset s majetkovými poměry Váni. Prima uvedla, že se objevily informace o tom, že Váňa údajně zneužívá své postavení v souvislosti se získáváním bytů a státních dotací.

Váňa předsedá bytovému družstvu Družba. Družstvo, které spravuje v Pardubicích několik tisíc bytů, v minulosti vyšetřovala policie, ale nic nezjistila. Soudilo se také s jedním z nájemníků kvůli výši požadovaných záloh.

Reklama

Související témata:

Související články

Neznámý útočník napadl poslance ČSSD Váňu

Neznámý útočník v noci na úterý napadl poslance ČSSD Miroslava Váňu, který je na druhém místě kandidátky strany pro sněmovní volby v Pardubickém kraji. Útočník...

Výběr článků

Načítám