Hlavní obsah

Svobodná Evropa se odstěhuje na jiné místo v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) Thomas Dine v pátek potvrdil, že redakce této stanice nezůstanou v budově bývalého Federálního shromáždění u pražského Václavského náměstí a přestěhují se na jiné místo v Praze.

Článek

Dine ČTK řekl, že rádio vyjednává s několika majiteli jiných nemovitostí v Praze. "Hledáme pouze v Praze," uvedl. Na otázku, zda připadá v úvahu i možnost, že by redakce zůstaly v objektu Federálního shromáždění, odpověděl: "To už není aktuální, protože jsme se všichni dohodli, že je čas odejít".

Za pronájem platí RFE/RL symbolický jeden dolar měsíčně (asi 27 korun) a ročně investuje dva milióny dolarů do údržby budovy.

Ministr zahraničí Cyril Svoboda nedávno připustil, že na rozhodnutí o stěhování už nezbývá moc času. Možnosti, které se nabízejí pro stěhování, již v Praze zkoumali američtí bezpečnostní experti. Otázkou zůstává, kdo náklady na stěhování zaplatí. Svoboda již dříve naznačil, že stěhování by ČR neplatila.

Reklama

Výběr článků

Načítám