Hlavní obsah

V Česku bude tepleji než v Aténách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) upozornili na extrémně vysoké teploty, které ve čtvrtek a v pátek dosáhnou až 35 stupňů. V Praze tak bude tepleji než v Barceloně či Aténách.

Článek

Teploty jako ze Středomoří má na svědomí oblast vysokého tlaku vzduchu. Nad českým územím vydrží až do pátku, kdy od západu dorazí první slabá studená fronta a s ní i první srážky. Další studená fronta začne ochlazovat vzduch v noci ze soboty na neděli, nicméně žádný výrazný pokles teplot meteorologové nepředpokládají.

Před studenou frontou ale bude vrcholit příliv velmi teplého vzduchu, který ve čtvrtek vyžene rtuť teploměrů až na 35 stupňů. V pátek se tato extrémní hodnota udrží ještě na Moravě, v Čechách teploty dosáhnou už "jen" na 32 stupně. Nejchladnější bude neděle s teplotami mezi 26 až 29 stupni. Začátkem příštího týdne se začne opět oteplovat.

Páteční teploty ve světě

Atény          25°C

Barcelona    32°C

Bejrút          32°C

Dubaj          36°C

Dubrovník   31°C

Helsinky      15°C

Praha          32°C

Konec pracovního týdne tak bude v České republice teplejší než v některých lokalitách ve Středozemí. Podle předpovědi společnosti Weather Underground bude například v řeckých Aténách v pátek o celých deset stupňů chladněji než na jižní Moravě. Čtvrtek bude chladnější i ve španělské Barceloně, kde teploty dosáhnou pouze 28 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám