Hlavní obsah

Nefunkční Sněmovna prý stojí denně tři milióny

Právo, ČTK,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nefunkční Poslanecká sněmovna prý stojí každý den daňové poplatníky téměř tři milióny korun. Vypočítali to tvůrci projektu Efektivní stát (eStát), jehož cílem je zeštíhlení a zlepšení činnosti státních úřadů.

Článek

"Každý den nefungování PS PČR stojí daňové poplatníky 2 934 153 Kč," píše se na webových stránkách instituce, která je blízká ODS.

Při výpočtu vycházeli ze schváleného rozpočtu Sněmovny pro letošní rok. Celková částka už od voleb se v úterý ráno pohyboval kolem 133 miliónů korun. Suma se každou vteřinu zvyšuje o 34 Kč. Tvůrci projektu soudí, že je to důsledek neschopnosti poslanců vybrat předsedu Sněmovny, jehož volba musí předcházet ustavení výborů a projednávání zákonů.

Poslanci se půldruhého měsíce od voleb byli schopni dohodnout jen na vytvoření mandátového a imunitního výboru a volební komise.

Za tři týdny od začátku ustavující schůze se volili jen dva kandidáti na šéfa dolní komory, nejdříve Miroslava Němcová z ODS, poté Jan Kasal z KDU-ČSL. Ani jeden z nich ale nezískal dostatek hlasů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám