Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silnými bouřemi v pěti krajích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav rozšířil v neděli odpoledne varování na další kraje. Silné bouřky s velmi nebezpečnými doprovodnými jevy se objevují nebo objeví v kraji Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Jihomoravském a na Vysočině.

Článek

Bouře s přívalovými dešti zasáhla kolem poledne Jeseníky. Podle radarových odhadů napršelo v okolí Rýmařova na Bruntálsku přes 70 mm srážek během  dvou hodin. Podle meterologické stanice na Ovčárně spadlo 32 mm za jednu hodinu.

V obci Radčice na Chrudimsku zapálil odpoledne blesk stodolu. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda se odhaduje nejméně na jeden milión korun. Stodola byla plná sena, takže se požár rychle rozšířil a objekt se zřítil. Počasí se má uklidnit v noci. 

V sobotu vytopily deště obyvatele Brna, Hrušovan a 11 dalších obcí na Brněnsku a Břeclavsku. Hasiči museli zasahovat v několika desítkách domů, do akce bylo zapojeno celkem 14 jednotek v okolí Brna a pět na Břeclavsku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Na Moravě přívalové deště vytápěly sklepy

Obyvatele Hrušovan u Brna a 11 dalších obcí na Brněnsku a Břeclavsku čeká v neděli uklízení sklepů, které jim v sobotu večer a v noci na dnešek vytopila voda....

Výběr článků

Načítám