Hlavní obsah

Paroubek Zemana k návratu do politiky nepřesvědčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYSOČINA

Bývalý premiér Miloš Zeman ve středu oznámil, že na podzim nebude kandidovat do Senátu. Své rozhodnutí zveřejnil po schůzce s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem, který za ním přijel na Vysočinu. Miloš Zeman nechtěl komentovat ani současnou politickou situaci. Politici si ale slíbili, že se budou dál scházet.

Článek

Premiér přijel ve středu za bývalým šéfem strany Milošem Zemanem na jeho chalupu na Vysočinu. Chtěl ho přesvědčit, aby se vrátil do politiky. Podle Paroubka by měl kadidovat do Senátu. Nynější předseda se netají tím, že strana potřebuje osobnosti a Zeman by tuto úlohu měl splnit. Bývalý předseda potvrdil, že se vracet nechce.

Paroubek o Zemanovi jako možném kandidátu do horní komory mluvil v neděli v České televizi. Zeman mu na to odpověděl, že jeho účast v kampani před sněmovními volbami byla poslední službou, kterou ČSSD poskytl.

Zeman se k návratu do politiky nechal přemluvit před prezidentskými volbami v lednu 2003. Ve volbě ale neuspěl, nepodpořili ho ani někteří sociální demokraté. Od té doby proslul spíše ne vždy žádoucím hodnocením chodu strany.

Paroubek by chtěl, aby za ČSSD kandidovala například i bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová.

Reklama

Související články

Paroubek by Zemana rád viděl v Senátu

Miloš Zeman by se měl vrátit do politiky, nejlépe do Senátu. Myslí si to jeho následovník v čele sociální demokracie Jiří Paroubek. Zeman ale podle svých slov...

Výběr článků

Načítám