Hlavní obsah

Zastupitelé schválili přesun Svobodné Evropy na Hagibor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL) změní své sídlo. Rádio, které se po roce 1989 přestěhovalo z Mnichova do Prahy, se přesune z blízkosti Národního muzea na Hagibor v Praze 10. Rozhodli o tom ve čtvrtek pražští zastupitelé.

Článek

Rozhlasová stanice se přestěhuje z budovy bývalého Federálního shromáždění u Václavského náměstí. Dům na Hagiboru pro ni postaví společnost Orco Property Group.

Změna územního plánu se týká asi půl hektaru parcel. Nyní jsou vedeny jako rezerva pro sportovní účely. Díky výstavbě kancelářské budovy se také rozšíří o novou parkovací plochu Hollarovo náměstí.

O přemístění rozhlasové stanice dál od centra města se začalo uvažovat po teroristických útocích na New York a Washington v září 2001. Od té doby je budova bývalého Federálního shromáždění přísně strážena, od okolí ji dělí betonové zátarasy. Stěhování stanice se plánuje na konec roku 2007. Vysílání z nové budovy by mělo podle předpokladů začít zhruba za dva roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám