Hlavní obsah

Zelený rebel Blahuta měl opět potíže s policií

Právo, Novinky, Karel Balcar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Exkandidátka Strany zelených z Moravskoslezského kraje Simona Pavlicová viní policii z bezdůvodného fyzického napadení, ublížení na zdraví a zneužití pravomoci veřejného činitele. Spolu s členem Strany zelených Jiřím Blahutou se shodují, že při návratu vlakem z Prahy do Ostravy odmítli dodatečně v pondělí kolem šesté hodiny ranní uhradit 80korunový doplatek za jízdenku. V Ostravě-Hlavním nádraží je už čekali členové železniční policie.

Článek

"Sotva jsem vystoupila z vlaku, strhl mě na zem a pak se vrhli na Jiřího. Začala jsem křičet. Žádala jsem jejich čísla, ale neřekli mi je. Pak nás odvedli do cely předběžného zadržení. Želízky mě připoutali asi k lavičce nebo k topení a pak mi dělali nezákonnou osobní prohlídku. Dodnes mi neřekli ani důvod zadržení," tvrdí Pavlicová, která je zároveň advokátkou s tím, že je na policii drželi od rána asi do 15 hodin.

"Bolí mě páteř a mám asi otřes mozku," tvrdila po propuštění Pavlicová, která s Blahutou šla nejprve do ostravské kavárny a o několik hodin později s modřinami a pohmožděninami se teprve chtěla vydat k lékaři. Ve středu chce na policii podat trestní oznámení.

Policie nebyla schopna se k incidentu vyjádřit. "Jestli to byla železniční policie, tak tam už těžko dneska někoho seženu. A pokud je teprve teď pustili, tak se to ve svodce tak brzy neobjeví," řekla jen krajská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Pavlicová s Blahutou přišli těsně před volbami o místo na kandidátce zelených v Moravskoslezském kraji. Blahuta se totiž popral s manželem Věry Jakubkové, jež vedla zelené do voleb v regionu. [celá zpráva]

S policií měla problémy i poslankyně zelených Kateřina Jacques, kterou brutálně zbil 1. května policista Tomáš Čermák. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám