Hlavní obsah

Bouřky zasáhly Moravu, déšť zaplavil sklepy domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Silné bouřky opět sužují lidi v České republice. Platí to zejména pro obyvatele Pardubického kraje, Vysočiny a lidi na Moravě. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) budou bouřky dorovázet intenzívní deště. Je možné, že místy napadne až 50 milimetrů srážek.

Článek

Bouřky postupují z Vysočiny a Pardubického kraje přes sever Olomouckého kraje dále k severovýchodu.

Silné bouřky s velmi nebezpečnými doprovodnými jevy se tak vytvářejí v teplém vzduchu na severu Jihomoravského kraje, v Olomouckém kraji, na západě Zlínského kraje a na jihu Moravskoslezského kraje. Bouře postupují z těchto oblastí dále k severovýchodu, uvedli meteorologové.

Zaplavené sklepy na Blanensku

V Olešnici na Blanensku se po silném přívalovém dešti ocitly pod vodou sklepy přibližně šedesáti objektů, převážně rodinných domů. V městě se tak v menší míře opakuje povodeň, která ho postihla před čtyřmi roky.

"Dopady mohly být mnohem horší. Naštěstí nás ochránily opravené a také zcela nově postavené poldry," řekl olešnický starosta Zdeněk Peša.

Podle něj spadlo na území města po 18:00 za pětačtyřicet minut rekordních 80 milimetrů srážek. To způsobilo rozvodnění Nyklovického potoka. Voda z něj pronikla do většiny domů v ulici Moravská strana a dostala se i do areálu olešnické mlékárny a nedalekého řeznictví v ulici Dolní Vejpustek. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám