Hlavní obsah

Tropická vedra nepoleví ani o víkendu

Novinky, fia
ČESKÁ REPUBLIKA

Poslední dobou to vypadá, jako kdyby Česká republika ležela někde u rovníku. Teploty v minulých dnech často překračovaly tropickou třicítku a předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nasvědčuje tomu, že také o nadcházejícím víkendu si Češi sluníčka užijí vrchovatou měrou. V neděli by mohly nejvyšší teploty atakovat 34 stupňů Celsia.

Článek

Občasné mraky se na obloze objevovaly ještě v průběhu pátku, ale v sobotu už by mělo být nebe čisté. Oblast vyššího tlaku vzduchu k nám bude opět posílat teplý vzduch od jihozápadu, a tak se v sobotu dočkáme teplot mezi 26 až 30 stupni Celsia. 

Opravdovým pozdravem ze Sahary pak bude neděle, kdy se nejvyšší odpolední teploty mají pohybovat mezi 30 až 34 stupni. "V pondělí bude jen o málo chladněji, teploty vyšplhají na 28 až 32 stupně," uvedl na svých stránkách ČHMÚ.

"Přidají se bouřky, ojediněle s kroupami," dodávají meteorologové. Tropických hodnot by ale měly teploty dosahovat na většině míst České republiky minimálně do poloviny příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám