Hlavní obsah

Paroubek se nesetká s hejtmany kvůli Mackovi

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek se omluvil z účasti na I. Národním setkání starostů, primátorů a hejtmanů ČR, které se koná v úterý v pražském Top hotelu. V dopise organizátorům sdělil, že překážkou jeho účasti je přítomnost Miroslava Macka.

Článek

"Byl jsem připraven vystoupit s úvodním slovem a akce se i jinak účastnit. Nicméně jistě uznáte, že je pro mne velmi nesnadné se takového čestného úkolu zhostit, jestliže mezi panelisty - vystoupení nejvyšších představitelů českého státu - je na prvém místě s pověřením Kanceláře prezidenta ČR zařazen MUDr. Miroslav Macek," uvedl premiér.

Macek je pro Paroubka nepřijatelný kvůli facce, kterou před volbami uštědřil ministru zdravotnictví Davidu Rathovi. "Je překážkou i mé účasti na jinak velmi prospěšném a prestižním setkání," shrnul Paroubek. 

Na téma budování státu bude diskutovat přes 400 starostů, primátorů i krajských hejtmanů. Setkání se zúčastní také šéf ODS Mirek Topolánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Macek se popral s Rathem na sjezdu zubařů

Valná hromada stomatologů, která v sobotu zahájila týden zdravotnického neklidu, začala incidentem mezi bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem, který...

Výběr článků

Načítám