Hlavní obsah

Bublan: lidé z ČSSD zveřejnili snahu o korupci Ploce

PRAHA

Zveřejnění informace o pokusu údajně uplatit poslance ČSSD Pavla Ploce, aby přestoupil do Strany zelených, mají pravděpodobně na svědomí zástupci ČSSD z Libereckého kraje. Ve vysílání rozhlasové stanice Frekvence 1 to uvedl ministr vnitra František Bublan (za ČSSD). "Z policie to neuniklo v žádném případě," řekl ministr. Únik informace podle něho vyšetřování případu zkomplikoval.

Článek

"Ono se to ví, že to asi uteklo od lidí, kterým pan Ploc vlastně sdělil tu informaci," uvedl Bublan. Vzápětí potvrdil, že měl na mysli místní politiky ČSSD v Libereckém kraji, kteří informaci pustili do médií "možná neúmyslně". "Znáte to, řeknete to dvěma lidem, a každý má zase dalších pět důvěryhodných kamarádů, a tak se to šíří velmi rychle," dodal.

Ploc, bývalý úspěšný reprezentant ve skocích na lyžích, prý dostal za přestup k zeleným nabídku pěti miliónů korun. [celá zpráva] Vznikající koalici ODS, KDU-ČSL a Strany zelených by tím pomohl k získání většiny ve Sněmovně. Ploc kvůli případu podal trestní oznámení, kauzu vyšetřuje protikorupční policie. Ploc dostal policejní ochranu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám