Hlavní obsah

Topolánek půjde za Klausem, dohoda s lidovci a zelenými je možná

PRAHA

Předseda ODS Mirek Topolánek má ve středu schůzku s prezidentem Václavem Klausem. Bude ho informovat o stavu jednání o případné vládě ODS, KDU-ČSL a Strany zelených. Předsedové stran se v podvečer shodli na programových bodech. O tom, jak získají potřebný hlas navíc ve Sněmovně, prý nejednali.

Článek

O nové vládě jednali Topolánek, předseda křesťanských demokratů Miroslav Kalousek a předseda Strany zelených Martin Bursík dvě a půl hodiny.

Topolánek řekl, že strany nejprve sestaví programové prohlášení "a pak bude na ČSSD, zda se zachová konstruktivně či destruktivně". Podle svých slov je překvapen, že se v mnoha bodech shodli rychleji, než čekal.

 Dohodli se například na potřebě snížit daňovou zátěž a vyřešit zdravotní a důchodové rozpočty. Zda bude program obsahovat zavedení rovné daně, ale Topolánek neřekl.

Představitelé stran se znovu sejdou ve středu ráno a Topolánek hned poté půjde za Klausem říci, mu, že strany jsou ochotny sepsat spolu koaliční smlouvu.

Reklama

Související články

Topolánek odmítl velkou koalici

Předseda ODS Mirek Topolánek v neděli v TV Nova odmítl, že by jeho strana mohla vytvořit s ČSSD velkou koalici. Nepřeje si to prý vedení ani členové strany...

Výběr článků

Načítám