Hlavní obsah

Lidé chtějí obchvat, na půl hodiny zastavili tepnu do Německa

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRMOUL

Obyvatelé obce Drmoul na Mariánskolázeňsku v pátek na půl hodiny zablokovali hlavní silniční tah z Chebu do Plzně. Upozornili tak na to, že obci, která leží na hlavním tahu do Německa chybí obchvat. Kolem rodinných domů projede za hodinu až 100 kamiónů.

Článek

"Chceme tak občanskou iniciativou upozornit na chybějící obchvat naší obce, o jehož stavbě se mluví už deset let, a který je stále v nedohlednu," řekl Právu na místě Zdeněk Lazur (nez.), starosta obce, která má 800 obyvatel.

Protestující přecházeli za asistence policie sem tam s transparenty přes jediný přechod v obci od pěti hodin odpoledne do půl šesté, a zkomplikovali tak život právě projíždějícím řidičům.

Jejich transparenty hlásaly: "Pro náš klidný Drmoul" nebo "Stop kamionům". Na obou stranách obce se vytvořila kilometrová fronta převážně kamionů. Drmoulem běžně projede za hodinu zhruba sto nákladních a další stovky osobních automobilů. V obci je navíc jen jediný přechod pro chodce. Řidiču tu často nedodržují předepsanou rychlost. Svůj protest chtějí obyvatelé zopakovat ještě 16. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám