Hlavní obsah

Topolánek i Paroubek popřeli, že se večer sešli

Právo, Novinky, trj, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda vlády a ČSSD Jiří Paroubek ve středu rezolutně popřel informaci, že by se sešel se šéfem ODS Mirkem Topolánkem. Podle premiéra se mezi oběma politiky neodehrála ani separátní schůzka. Informaci, kterou přinesla Česká televize, označil Paroubek za nesmysl s tím, že setkání lídrů nejsilnějších stran je naplánováno na pátek. Schůzku popřel i šéf ODS Topolánek.

Článek

"Je to nesmysl," odpověděl premiér na otázku, zda je pravda, že se s Topolánkem setkal v úterý večer. "Není to pravda," dodal.

Předseda vlády Frekvenci 1 ve středu večer upřesnil, že si s Topolánkem pouze telefonovali a dohodli se na společné páteční schůzce, které se zúčastní i oba vyjednávací týmy ČSSD a ODS.

Česká televize uvedla, že ji o schůzce informoval ministr průmyslu a obchodu Milan Urban (ČSSD).

"První schůzka s panem Topolánkem a s představiteli ODS bude v pátek," potvrdil Paroubek s tím, že se tak domluvily sekretariáty.

Zprávu o schůzce předsedů občanských a sociálních demokratů odmítla i ODS. Její mluvčí Jiří Sezemský Novinkám řekl, že k žádné schůzce nedošlo. "Je to kachna," tlumočil Sezemský vyjádření předsedy ODS Topolánka.

Schůzka se má konat v pátek

Mluvčí ČSSD Zbyněk Rýpar Právu sdělil, že schůzka vyjednavačů obou stran se bude konat v pátek v 9.30 hodin na půdě Sněmovny. "Tématem schůzky bude povolební situace v České republice," konstatoval Rýpar.

Kromě premiéra za ČSSD vyjednávají místopředsedové Bohuslav Sobotka, Zdeněk Škromach a šéf poslaneckého klubu soc. dem. Michal Hašek. Proti nim by kromě Topolánka měli usednout místopředsedové ODS Petr Nečas a Pavel Bém.

Reklama

Související články

Paroubek: Bez nás si pravice ani neumyje ruce

Premiér Jiří Paroubek vyvolal svým sobotním prohlášením o tom, že strana zváží důvody k napadení voleb u Nejvyššího správního soudu velké zděšení u ODS,...

ČSSD chce úřednickou vládu

Vedení soc. dem. se v pondělí dohodlo, že strana bude podporovat vznik vlády nestranických odborníků. Informoval o tom premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek....

Výběr článků

Načítám