Hlavní obsah

Z hecu šel důchodce volit dvakrát

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Volebního práva si invalidní důchodce z Hlinek na Karlovarsku užil v pátek při parlamentních volbách hned dvakrát.

Článek

Nejdříve totiž odvolil v místě svého bývalého bydliště v Karlových Varech - Dvorech a pak sedl do autobusu a zhruba za hodinu odvolil ještě jednou v obci za lázeňským městem ve Stanovicích. "Volební lístky mi přišly na obě adresy, tak jsem si z hecu řekl, že půjdu volit dvakrát. Prošlo to bez problémů, nikdo se nad tím nepozastavil," popisoval muž z Hlinek, které spadají pod Stanovice. "Nechtěl jsem volby nikterak ovlivňovat, takže jsem vhodil do urny pouze prázdné volební obálky. Nefandím žádné politické straně," dodal.

Dvojí volba ale může mít pro invalidního důchodce a zaměstnance stanovického obecního úřadu nemilou dohru. Krajský úřad v Karlových Varech totiž chce podat v nejbližších dnech na policii podnět kvůli podezření z maření přípravy a průběhu voleb.

"Jméno muže se objevilo na dvou volebních seznamech proto, že obec Stanovice v loňském roce neinformovala karlovarský magistrát města o tom, že se občan hlásí v obci k trvalému pobytu. Tím obec porušila zákon o evidenci obyvatel," uvedl ředitel krajského úřadu Roman Rokůsek, podle kterého jeho úřad už vloni žádal prošetření výkon státní správy ve Stanovicích kvůli problémům v matrikách a přestupcích.

"Tento jednotlivý případ nemůže ovlivnit výsledek voleb, mrzí nás ovšem, že se nekvalitní výkon státní správy může ve svém důsledku projevit i po mnoha měsících," dodal Rokůsek. "Mám pocit, že jsem nebyl jediný případ. To, co se stalo mě, se mohlo klidně stát i dalším,"kritizoval muž z Hlinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám