Hlavní obsah

PRÁVO: Neúspěšní uchazeči na VŠ mají i další možnosti

Právo, zde

Máte za sebou přijímací pohovory na veřejné vysoké škole a nedostali jste se? Nevadí. Ještě pořád jsou tu další možnosti jak pokračovat ve studiu. Více se o nich dozvíte ve čtvrtek 8. června v mimořádné příloze Práva Jak se ještě dostat na školu.

Článek

Najdete v ní seznam soukromých vysokých škol a také vyšších odborných škol včetně kontaktů, termínů přijímacích pohovorů a výše školného.

Některé veřejné vysoké školy vyhlašují druhá kola, ale míst už tu nebude mnoho. Častěji je najdete v technických oborech.

Další šance jsou v placených kurzech na veřejných vysokých školách, na vyšších odborných školách, soukromých školách a v jazykovém pomaturitním studiu. Počítejte ale s tím, že tady už za své vzdělání zaplatíte.

Placené studium nabízejí jen některé vysoké školy. Podmínky, za jakých přijímají a později umožní přechod do řádného studia, se liší na univerzitách, fakultách i oborech. Druhá a třetí kola přijímaček v srpnu a v září vypisují vyšší odborné školy. Šance na přijetí tu bývají výrazně vyšší než na VŠ. V červenci, srpnu a v září se dá hlásit i na soukromé vysoké školy - přijímačky tam probíhají v několika kolech, až do září. O tom jaké máte další možnosti, čtěte ve čtvrteční příloze Práva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám