Hlavní obsah

Svoboda nepřímo vyzval Kalouska k rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Místopředseda KDU-ČSL a ministr zahraničí Cyril Svoboda nepřímo vyzval předsedu strany Miroslava Kalouska kvůli výsledku strany ve volbách k rezignaci. Hlasování považuje za prohru pro lidovce. Strana získala podle předběžných výsledků 7,2 procenta hlasů. Věřila ve dvouciferné číslo.

Článek

"Kdybych dal slib deseti procent a nedočkal se tohoto výsledku, tak bych asi dneska podal demisi a požádal někoho jiného, aby vedl stranu," řekl Svoboda novinářům.

Kalousek o odchodu z čela KDU-ČSL zatím neuvažuje. Již předtím řekl, že bude záležet na vůli členů strany. "Bylo by to neodpovědné (rezignovat), byť chápu, že by se to všem socialistům v zemi líbilo," reagoval Kalousek.

Svoboda si posteskl, že křesťanští demokraté ztratili ve volbách mnoho mandátů. Zatímco dosud měli ve Sněmovně 21 zástupců, nyní jich budou mít zhruba polovinu. Svoboda kandidoval v Praze, kde svůj mandát zřejmě obhájil, přestože zde lidovci nepřekročili pětiprocentní volební hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám