Hlavní obsah

Kvůli prvomájovému zákroku byl obviněn další policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli zákroku na 1. máje proti pracovnicí úřadu vlády Kateřině Jacques je obviněn už druhý policista. Zasahoval proti jednomu z reportérů, Michalu Vlkovi, který incident s Jacques fotografoval.

Článek

Policisté redaktora Britských listů předvedli na služebnu a zdůvodnili to tím, že neuposlechl jejich pokyny. Tvrdili mu také, že policisty nesmí bez dovolení fotit. To ovšem není pravda. Během zatčení fotografie prohlédli a pak jej propustili, nadřízeným ale tvrdili, že jim Vlk nechtěl ukázat občanský průkaz, proto ho zadrželi.

Ze zákroku proti Jacques je obviněn už policista Tomáš Čermák, který ji podle záběrů bil přímo na ulici a podle její výpovědi také později na služebně. Inspekce ministra vnitra šetří i další policisty, kteří při zákroku byli a proti jednání Čermáka nezasáhli. Sám Čermák je dočasně zproštěn výkonu služby. Čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. [celá zpráva]

Incident ale může mít důsledky i pro Jacques a Vlka. Úřad Prahy 2, na jejímž území se pochod konal, rozhodne, zda se nedopustili přestupku tím, že neposlechli výzev policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám