Hlavní obsah

Czechtek 2006 bude v Doupovských horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní technoparty CzechTek se bude konat ve vojenském prostoru Hranice v Doupovských horách na Karlovarsku. Dohodli se na tom zástupci komunity posluchačů techno hudby se zástupci ministerstva obrany. Smlouvu o pronájmu pozemku za symbolických několik korun podepíší v první polovině června. Informovala o tom ve středu Česká televize (ČT).

Článek

"Armáda bude poskytovat právě jenom pozemek, organizátoři CzechTeku se postarají o všechno ostatní," řekl ČT ministr obrany Karel Kühnl. "Cílem tohoto postupu je, aby nedocházelo k porušení zákona, aby CzechTek nebyl zahnán do ilegality," dodal ministr.

"Celý průběh akce bude zajištěn vlastními silami bez potřeby monstrózních a nesmyslných manévrů složek policie placených z kapes nás, daňových poplatníků," sdělil mluvčí pořadatelů akce Václav Šroub.

Hudba nebude nikoho rušit

Místo v lokalitě bývalé obce Sedlec je podle organizátorů ideální. Spekulovalo se o něm už na začátku měsíce. [celá zpráva] Nejbližší vesnice Maštov se odsud vzdálena několik kilometrů. Na pořádek při technoparty budou dohlížet vojenští policisté, státní policie se bude starat pouze o bezpečnost na příjezdových cestách.

CzechTek se od roku 1994 konal v Česku již dvanáctkrát, vždy poslední víkend v červenci a často za asistence policie. Při policejním zásahu na technoparty v loňském roce byly zraněny desítky účastníků i policistů.

"Věříme, že zvítězí zdravý rozum a i ta část společnosti, která bohužel doposavad žije pod příkrovem xenofobie a totalitního myšlení, bude respektovat právo na naši kulturu, jakkoliv se jim může zdát podivná," uvedl Šroub.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám