Hlavní obsah

Václav Kočka se bojí o svůj život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Václav Kočka, člen ČSSD a organizátor pražské Matějské pouti, se strachuje kvůli událostem posledních dnů o život i o bezpečnost své rodiny. V médiích se objevily přepisy analytické zprávy vyšetřovatelů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), v nichž byl Kočka označován za možného iniciátora vraždy rozporuplného podnikatele Františka Mrázka.

Článek

Kočka nyní nevylučuje, že požádá policii o zajištění ochrany. Bojí se totiž, že kvůli vysoké odměně, kterou prý lidé kolem Mrázka vypsali na dopadení jeho vraha, může být v nebezpečí. V úterý se jeho vnučky staly terčem verbálního útoku svých vrstevníků, kteří jim řekli, že jejich dědeček je vrah.

Kočka také řekl, že je odhodlán bránit své dobré jméno soudní cestou. Jeho právním zástupcem je renomovaný advokát Josef Lžičař. [celá zpráva]

Stejně jako v nedávném prohlášení i ve středu Kočka uvedl, že Mrázka vůbec neznal, a odmítl jakékoli kontakty s podsvětím.

Kočka byl někdy označován za poradce předsedy vlády Jiřího Paroubka. Premiér ale v pondělí zopakoval, že Kočka nebyl a není jeho poradcem. Toto spojení se podle něj snaží uměle vyvolávat předseda ODS Mirek Topolánek a některá pravicová média.

Kočka je poctivý člověk, míní Paroubek

Paroubek se ve středu zastal podnikatele Kočky, když odmítl spekulace o tom, že by měl tento pořadatel pražských Matějských poutí něco společného s vraždou podnikatele Františka Mrázka. Kočka je podle něj poctivý člověk.

Paroubek prohlásil, že nechápe, o co by se měli Kočka s Mrázkem přít. "O řetízkové kolotoče, nebo o autíčka na Matějské?" dotázal se řečnicky. Je to podle něj absurdní, a kdyby nebylo, "pan Kočka, nebo jiný pan Kočka" by byl ve vazbě.

Reklama

Související články

Jedna policejní verze: Mrázka zabil Kočka

Vrahem kontroverzního podnikatele Františka Mrázka v lednu údajně byl podle jedné z policejních verzí organizátor pražské Matějské pouti Václav Kočka.

Výběr článků

Načítám