Hlavní obsah

Víkendové počasí může k volbám přilákat více lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Deštivé, zamračené a chladné počasí nynějších dnů by mělo vydržet ještě nějakou dobu, včetně nadcházejícího víkendu. Podle zkušeností z dřívějších let by déšť mohl udělat radost hlavně politikům. Přesvědčí lidi, aby na víkend nikam nejezdili a šli o víkendu k volbám.

Článek

Počasí posledních dnů zkazilo radost všem, kteří se těšili na léto. V pondělí na českých horách dokonce padal sníh a v Krkonoších se udržel většinu dne. [celá zpráva]

V nižších polohách byly teploty 9 až 13 stupňů a stejné by měly vydržet i ve čtvrtek. V pátek a v sobotu se jen nepatrně oteplí. Poslední pracovní den v týdnu budou teploty od 10 do 14 stupňů, v sobotu pak ještě v průměru o stupínek tepleji. Obloha bude zatažená, sluníčko vykoukne jen občas.

Podle zkušeností z minulých let je takové počasí ideální pro volby, lidé nemají tak velkou motivaci odjet na chalupy, kam se každý víkend hromadně vydávají, zůstanou doma, a jdou tedy častěji k volbám.

Reklama

Související témata:

Související články

Víkend proprší, déšť zvedne hladiny řek

Meteorologové varují před silným trvalým deštěm, který může rozvodnit řeky na západě a jihu Čech. Pršet bude celý víkend. Spadne až 40 mm srážek.

Meteorologové varují před povodněmi

Český meteorologický ústav vydal výstrahu, v níž upozorňuje na nebezpečí vydatných dešťů, které by mohly způsobit povodně v Plzeňském kraji. Před nebezpečím...

Výběr článků

Načítám