Hlavní obsah

Kočka se slzami v očích: Mrázka jsem nikdy neviděl

Novinky, fia
PRAHA

Organizátor pražské Matějské pouti Václav Kočka v úterý popřel, že by měl cokoliv společného s vraždou kontroverzního podnikatele Františka Mrázka. Informace se objevila v tajné zprávě Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), ve které se píše, že "vražda Mrázka byla provedena osobou Kočka". Kočkův advokát Jan Lžičař uvedl, že se jeho klient bude proti spekulaci právně bránit.

Článek

"Nikdy jsem neviděl žádného Mrázka," odpověděl v úterý Kočka na otázku, zda zavražděného Mrázka znal. Při odpovědi mu vyhrkly do očí slzy. Vzápětí mu jeho právník doporučil, aby se k otázce nevyjadřoval.

O tom, že by Mrázkovým vrahem mohl být Kočka, hovoří jedna z policejních vyšetřovacích verzí, kterou v pondělí spolu s ostatními materiály předal poslancům branného výboru Sněmovny ředitel ÚOOZ Jan Kubice. [celá zpráva] Veřejnou část dokumentu najdete zde

"Ohrazuji se proti útokům, které proti mně prostřednictvím médií vede skupina osob, která sleduje vlastní politické cíle," uvedl v prohlášení Kočka a informaci dal do souvislosti s blížícími se volbami.

"Je to proto, že zbývá pár dnů do voleb. Krátkost času brání mně i mé rodině ve využití všech právních prostředků ke zjednání nápravy. Hrubým způsobem byla porušena má čest, mé jméno a důsledky zasáhly celou mou rodinu," uvedl v prohlášení Kočka.

Kočka: Paroubkův poradce nejsem

Václav Kočka také popřel informace, že by pracoval jako poradce premiéra Jiřího Paroubka. "Poradce žádný nejsem. Jsem místopředseda ČSSD tady na okrese. Řádně zvolený. Chodím na krajské konference, je to můj předseda," vyjádřil se Kočka ke svým vztahům s předsedou vlády.

Zároveň upozornil, že není podnikatelem, nýbrž zaměstnancem pražského Výstaviště. "Poskytoval jsem lidem vždy zábavu včetně charitativní činnosti, avšak nejsem vrahem či organizátorem vraždy podnikatele Mrázka," doplnil Kočka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám