Hlavní obsah

Meteorologové varují před povodněmi

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Český meteorologický ústav vydal výstrahu, v níž upozorňuje na nebezpečí vydatných dešťů, které by mohly způsobit povodně v Plzeňském kraji. Před nebezpečím rozvodnění toků varovali odborníci lidi ve Středočeském, Karlovarském a Jihočeském kraji. Výstraha platí od pondělí do středečního poledne.

Článek

Silný trvalý déšť by měl v úterý znepříjemňovat život i obyvatelům v Praze, Karlovarském, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém, Zlínském kraji a na Vysočině. Ve středu meteorologové předpovídají silný trvalý déšť v Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.  

Podle odborníků budou postupovat srážky od jihozápadu, postupně se v pondělí rozšíří na celé území ČR. Na Moravě a ve Slezsku by mělo nejvíce pršet v úterý. V pondělí by mělo spadnout mezi pěti až 20 milimetry srážek. V úterý by to místy mohlo být až 40 milimetrů. 

Hladiny řek by měly stoupnout na Berounce a na horním toku Vltavy. Toky v povodí horní Vltavy a Berounky mohou znamenat během noci a zítřka znovu dosažení prvního a druhé stupně povodňové aktivity. "Přitom v povodí Mže, Úslavy, Klabavy a na vlastním toku Berounky dojde pravděpodobně k opětovnému vzestupu až na stav ohrožení," varují meteorologové.

V pondělí platil třetí povodňový stupeň na Mži a Úslavě u Plzně.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám