Hlavní obsah

Žalobkyně zrušila stíhání Krajníkové za únos dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Státní zástupkyně v pondělí zrušila stíhání Marcely Krajníkové, které soud nedávno odebral dvě děti a poslal je k otci do Argentiny. Podle ní se ani Krajníková, ani její přítel a matka žádného únosu nedopustili.

Článek

"Já v jejich jednání neshledávám tento, ani jiný trestný čin," řekla v pondělí žalobkyně s tím, že zrušila všechna tři obvinění. Případ vrátila zpět do rukou policie. Policie nyní může věc odložit, může zahájit nové stíhání či může případ předat obecnímu úřadu pro podezření z přestupku.

Krajníková se v pátek setkala s ministrem zahraničí Cyrilem Svobodou, který jí přislíbil pomoc - českého učitele dětem a případné ubytování v Argentině pro jejich matku. [celá zpráva] Ministerstvo prý také pomůže v komunikaci s argentinskými úřady a konzulární služba je připravena pomoci s právními službami. 

Krajníková se do Argentiny provdala před devíti lety, po čtyřech letech se však rozhodla, že se rozvede. Manžel ji údajně bil a psychicky týral. S dětmi proto odjela do Česka. Krajský soud v Ústí nad Labem ale rozhodl, že se děti musejí vrátit do Argentiny. Podle soudu je žena unesla. V Argentině nyní dcera a syn žijí s bývalým manželem, údajně se o ně stará jeho matka. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám