Hlavní obsah

Zdravotníci rozjeli kampaň proti Rathovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krizový štáb soukromých lékařů, lékárníků a malých nemocnic začal v pondělí pět minut po poledni vylepovat plakáty namířené proti ministru zdravotnictví Davidu Rathovi (ČSSD). V rámci Týdne zdravotnického neklidu chtějí protestující zdravotníci zaplavit krajská města výzvou občanům "Nejsme pokusnými králíky doktora Ratha", které doplňuje logo s přeškrtnutým králíkem.

Článek

Výzva, kterou nespokojení zdravotníci adresují občanům, obsahuje tři hesla, která mají přesvědčit lidi, aby podpořili Týden zdravotnického neklidu. V prvním bodě zdravotníci uvádějí, že zdravotnictví přežije půl roku rathizace, další čtyři roky už ne. Druhý bod tvoří tvrzení, že péče o pacienty se bude zhoršovat úměrně tomu, jak se bude hromadit moc a peníze v rukou Davida Ratha. Třetím bodem oslovení občanů je výzva k zabránění návratu před rok 1989.

Leták, který zdravotníci rozdávají lidem. Foto Novinky/Ondřej Krynek

V jednotlivých krajích organizují zástupci krizových štábů setkání s hejtmany. Jediným krajem, kde se setkání neuskuteční, je Praha. Podle mluvčího krizového štábu a prezidenta České stomatologické komory Jiřího Pekárka by setkání s primátorem Pavlem Bémem, který je zároveň místopředsedou ODS, mohlo být vnímáno jako politické spojení s nejsilnější opoziční stranou.

Ministr zdravotnictví David Rath, který vede pražskou kandidátku ČSSD ve volbách do Sněmovny, spatřuje za protesty zdravotníků záměry ODS.

Reklama

Související témata:

Související články

Macek se popral s Rathem na sjezdu zubařů

Valná hromada stomatologů, která v sobotu zahájila týden zdravotnického neklidu, začala incidentem mezi bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem, který...

Výběr článků

Načítám