Hlavní obsah

Asistent poslance Vlčka je ve svazcích StB

– OLOMOUC
Právo, Miloslav Hradil

Poslanci Sněmovny Miloslavu Vlčkovi (ČSSD) dělal až donedávna asistenta Milan Pulec, který je evidován ve svazcích StB. "Nedáno se mi to doneslo a tuto skutečnost jsem si u něj ihned ověřil. K mému velikému osobnímu překvapení to pan Pulec nepopřel," informoval Právo ve čtvrtek poslanec, který je volebním lídrem ČSSD v Olomouckém kraji.

Článek

V rozesílaném tiskovém prohlášení Vlček uvedl, že se s asistentem domluvil na ukončení vzájemné spolupráce, a to s okamžitou platností. "Pan Pulec vykonával práci asistenta na minimální úvazek. Dlouhá léta pracoval ve zdravotnictví, takže jeho asistentská práce se soustřeďovala pouze na tuto oblast," konstatoval poslanec.

Dodal přitom, že vzhledem k velikosti úvazku nepovažoval za potřebné nějak podrobněji zjišťovat Pulcovu minulost. "Dohoda s ním o práci asistenta byla po pěti měsících jeho práce ukončena k 30. dubnu," uzavřel Vlček.

Reklama

Související články

Soudkyně nespolupracovala s StB

Soudkyně Vrchního soudu v Praze Jitka Horová nespolupracovala s komunistickou Státní bezpečností (StB). Ve středu o tom rozhodl Městský soud v Praze. Ministr...

Výběr článků

Načítám