Hlavní obsah

Navzdory květnu bude počasí aprílové

ČR

Počasí v tomto týdnu poznamená rychlé střídání frontálních systémů s výběžky vysokého tlaku, které k nám budou zasahovat od jihozápadu. Toto střídání způsobí, že počasí bude tento týden působit lehce schizofrenním dojmem. Zůstane sice relativně teplo, o své místo na obloze ale budou sluneční paprsky soupeřit s oblačností a srážkami. Zatím se zdá, že mračna a déšť budou mít častěji navrch.

Článek

Zatímco v pondělí očekávají meteorologové ještě většinou skoro jasno, v úterý už na území ČR zavítá od západu další frontální systém, který s sebou přinese oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami, místy se objeví i bouřky. Teploty v úterý odpoledne vystoupí nejvýše na 19 až 23 stupně.

Středa by měla být nejchladnějším dnem týdne. Přestože oblačnosti ubude až na polojasno, vítr se stočí na severozápadní a srazí maxima odpoledních teplot na 16 až 20 stupňů.

Na čtvrtek hlásí meteorologové oblačno a na řadě míst republiky se podle nich objeví bouřky. Teploty ale půjdou přechodně nahoru, vyšplhají na 19 až 23 stupně.

V závěru týdne nás čeká jen mírné ochlazování, ale jinak podobné počasí charakteristické rychlým střídáním polojasné oblohy s přeháňkami i vytrvalejším deštěm.

Reklama

Výběr článků

Načítám