Hlavní obsah

Zelení se na volební schůzi chytili pod krkem

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Menší potyčkou skončila schůze volebního týmu Strany zelených v Moravskoslezském kraji. V sídle sdružení Vita v Ostravě se v pátek večer chytili pod krkem manžel jedničky na kandidátce zelených v moravskoslezském regionu Zdeněk Jakubka a jeden z kandidátů Jiří Blahuta.

Článek

Podle lídra zelených v moravskoslezském regionu Věry Jakubkové došlo k potyčce kvůli tomu, že Blahuta měl vůči ní nemístné poznámky. Manžel se ji proto zastal. Blahuta měl říct, že někteří lidé, s nimiž se setkal, na Jakubkovou reagují negativně.

"Pan Blahuta o mě trousil nemístné věci. Proto se hoši chytili za trička. Panu Blahutovi se nic nestalo, manžel měl na tváři menší škrábanec," vylíčila Jakubková. Podle jejich slov nebylo nutné volat policii.

"Stalo se to ve chvíli, kdy pan Blahuta odcházel ze schůze. Když jsme slyšeli, že se něco děje, tak jsme vyběhli ven. Hoši se drželi za trička, přitom shodili plastovou poličku, kterou ve Vitě máme," popsala incident Jakubková.

Celou událost považuje za nešťastnou. "Byla to vlastně soukromá věc. Nemělo to nic společného s programem strany. Manžel není členem volebního týmu, jenom na schůzi obsluhoval. Byla to chlapská věc," podotkla.

Blahuta podal trestní oznámení

Blahuta verzi Jakubkové o slovním napadání popírá. "Probíhala normální diskuse. Když jsem odcházel domů, tak pan Jakubka na mě čekal u dveří. Doslova na mě skočil. Škrtil mě kravatou a třískl se mnou několikrát o zeď. Vyhrožoval mi, že mě zabije," popsal svou verzi incidentu Blahuta, třiatřicetiletý učitel, který je na posledním místě moravskoslezské kandidátky.

Na manžela Jakubkové podal trestní oznámení. "Musel jsem se nechat ošetřit v nemocnici. Byl jsem z toho v šoku, že mi to udělal, jsem totiž menší postavy. Mám pohmožděný hrudník," uvedl. Proč ho vlastně Jakubek napadl, si nedokázal vysvětlit.

Reklama

Výběr článků

Načítám